Till minne av Ulf Björk

”Mot Nya Segrar”

Många kände honom som Stora Norrland, den pseudonym han använde när han skrev på vårt Forum. Vi har lärt känna den sanne optimisten, som i de tyngsta lägena alltid avslutade med ett ”Mot nya segrar”.

Få personer om ens någon i GIF-familjen har varit så aktiva och drivna i sitt supporterskap som Uffe. Han visade i handling att supporterskap kan bedrivas på så många olika plan. På läktaren sjöng han. När GIF08 utvecklades var han där. När Norrlandsinvest bildades var han en av de första att gå in. När Patronernas TIFO-grupp behövde stöd, ställde han upp. Patronfesten var för honom en av årets höjdare. Sällan har vinnaren i kategorin ”årets supporter” känts så rätt som när Uffe vann.
 
Minnena är många. Skratten. Tårarna. Glädjen. Sorgen.
 
Den 28 april 2012 blev supporterledet betydligt tunnare.
Tack för allt – vi saknar dig. Mot nya segrar Uffe!

Ulf Björks minnesfond

I samband med Ulfs bortgång upprättade hans familj en fond där det uppmanades att kondoleansgåvorna skulle skänkas till denna.

Fonden förvaltas av Patronernas styrelse och med jämna mellanrum delas det ut ett stipendium till någon person som på ett positivt sätt bidragit till läktarkulturen i Sundsvall. Personer som tilldelats detta fina pris är:

Urban Hagblom
Andreas Lindman
GIF08-gänget Lars Nylin, Jonathan Stara, Pelle Risell och Mattias Nyberg.
Mattias Byström
Patronpodden-gänget Mattias Denkert, Johan Martinsson och Tomas Rex.