Hedersmedlemmar

Denna utmärkelse delas ut till personer inom GIF-familjen som gjort något speciellt för supporterklubben och supporterkulturen i Sundsvall. I utmärkelsen ingår livslångt medlemskap i Patronerna.

Medlem nummer 1: Milton Höglund
Medlem nummer 2: Ari Skúlason
Medlem nummer 3: Albin Palmlöf
Medlem nummer 4: Urban Hagblom

1. Milton Höglund

Milton var en oerhört omtyckt materialförvaltare av både spelare, ledare och supportrar. Han hade stor betydelse för det varma välkomnande som supportrarna kände under sina första år som officiell supporterklubb. Milton lämnade GIF-familjen 2002 och Patronerna fanns representerade på hans begravning och lade en GIF-halsduk över hans kista. Vila i frid, bästa Milton! Milton tilldelades utmärkelsen 2001.

2. Ari Skúlason

Ari var en betydelsefull spelare inte bara för laget, utan för hela föreningen. Med sitt aggressiva spel och ödmjuka personlighet satte han ett stort avtryck i Sundsvall. När han 2011 visade att han trodde på laget genom att förlänga kontraktet till 2013 stod det klart att Ari skulle bli Hedersmedlem nummer 2. Ari tilldelades utmärkelsen 2013.

3. Albin Palmlöf

Albin tilldelades Patronernas Hederspris för sina utomordentliga insatser för supporterkulturen i Sundsvall. Han visade på stor lyhördhet, egen initiativförmåga och trots sina unga ålder var han den som gick först i ledet för att öka förståelsen och bygga broar mellan spelartruppen och supportrarna. Det råder ingen som hest tvivel om att hans hjärta är blått. Albin tilldelades utmärkelsen 2022.

4. Urban Hagblom

Vi kan inte nog understryka hur viktig Urban har varit för oss supportrar under den resa som vi påbörjade 1999, som sedan kom att bli GIF Sundsvalls Officiella Supporterklubb – Patronerna. Den glöd Urban visade upp i våra första möten var omöjlig att inte bli smittad av. Han lånade ut sin gamla trumkagge som stod på hans föräldrars vind i Fränsta. Han, tillsammans med Milton Höglund, ordnade så vi fick begagnade matchtröjor. Han rotade fram flaggor ur kansliets mörkaste vrår. Det som startade där och då var i mångt och mycket Urbans förtjänst.
King of the North. Supportrarnas väktare. Urban Hagblom.