Nu Segrar Vi Tillsammans!

Man behöver fira segrar, om än det är delsegrar, för att orka stå emot när det blåser snålt. Man behöver vara positiv i överkant för att påstå annat än att det varit två motiga säsonger som Giffare de senaste två åren, men det finns ljus i mörkret och nu tar vi den här segern tillsammans.

Igår mottag jag ett samtal från en man som jag både har stor respekt för och känner stor tacksamhet inför. Han har tillsammans med ett drivet gäng Giffare gjort ett otroligt jobb senaste åren när det gäller Giffarnas medlemsregister och rekrytering av nya medlemmar. Trots att det blåst isvindar i alla GIF-hjärtan när prestationerna på planen uteblivit så har gänget idogt fortsatt att rekrytera nya medlemmar och styrt upp strukturen kring register och annat.

Något som jag fastnade för när vi lagt på och som gjorde mig varm var tanken på hur vackert det är med föreningar ändå. I det här fallet skiljer det några år mellan oss som talades vid, det kan tyckas ointressant i sammanhanget men i min värld så är det viktigt att stanna upp kring. För GIF Sundsvall är viktigt och berör folk i alla åldrar, och det är fullt naturligt att man tar kontakt och hjälps åt för att göra det som är bäst för föreningen och framförallt för att det är totalt ointressant med ålder i sammanhanget, så borde det alltid vara men jag kan verkligen komma på mig själv med att uppskatta att det är så.

Tillbaka till själva samtalet, via en kontakt så hade vederbörande fått som tips att nå ut på Twitter och det nämndes att jag hänger en del där och därför kanske kunde vara behjälplig. Men det som verkligen fångade mig var att vi med en dryg månad kvar till årsskiftet endast har tjugofyra medlemmar kvar att få in i GIF-värmen för att nå målet för året. Det är bra siffror, för det skulle innebära att vi är 2000 medlemmar i föreningen. Det skulle placera oss på en åttondeplats bland alla Sveriges elitföreningar och som om inte det vore nog så har det skett via hundra procent ideella krafter. För det här gänget med ärrade och stolta Giffare har tillskillnad mot övriga föreningar gjort det med GIF-hjärtat som enda bensin, och det är otroligt imponerande för att inte nämna mäktigt.

Jag påstår ofta att GIF Sundsvall är av yppersta vikt för hela staden Sundsvalls välmående, och jag påstår också att jag har belägg för att säga så. Jag borde inte börja rabbla upp saker för då slutar jag aldrig, men under året har vi kunnat läsa om en spelare som fick A-lagskontrakt i år som berättade att alternativet hade varit något väldigt mycket sämre, och att Giffarnas Back2Basic var mer eller mindre hans räddning. Vi har fostrat Emil Forsberg som är en otrolig ambassadör för stan, för att inte tala om alla våra ungdomslag, parasportlag och inte minst för all glädje som sprids för varje gång spelarna sparkar bollen i mål. Vi har en fantastisk supporterförening som fått hyllningar både Sverige och världen över för sina läktararrangemang.GIF Sundsvall är något att samlas kring, att vara stolta över och något att bygga tillsammans.

Man behöver inte vara fotbollsfanatiker för att bli medlem i den här underbara 120-åringen som öppnade de norrländska dörrarna mot övriga fotbolls-Sverige en gång i tiden, vilket är en historia i sig.

Så nu löser vi det här tillsammans, tjata på de du känner. Skäll på mamma och pappa som inte tagit steget ännu, säg åt din kompis eller faster eller killen i kassan på ICA. Tjugofyra ynka personer till är allt vi behöver för att kunna börja nästa år med en gemensam imponerande seger i ryggen.

Tillsammans är vi GIF Sundsvall!

// Johan Martinsson